28-11-2023

Platform Militair Erfgoed

Op dinsdag 28 november vindt het Platform Militair Erfgoed plaats van 10:30 tot 17:00 uur. Ditmaal wordt het platform samen met het Nationaal Militair Museum (NMM) op Park Vliegbasis Soesterberg georganiseerd. We zijn deze dag ook te gast in hun museum te midden van erfgoed uit de Koude Oorlog, zowel wat betreft locatie als materieel.

Dit platform heeft als thema Militaire dienstplicht tijdens de Koude Oorlog en is de vijfde in de serie over de Koude Oorlog. Verschillende sprekers gaan in op het thema dienstplicht en vertellen over de inzet van dienstplichtigen en het (on)roerend erfgoed van de Koude Oorlog. Keynote speakers Herman Vuijsje, socioloog en journalist en Jan Hoffenaar, UU/NIMH delen hun kennis. Ook bespreken we de resultaten van de campagne ‘Wat deed jij tijdens de Koude Oorlog’.

Omdat we te gast zijn bij het NMM is het zonde om bij gelegenheid niet ook gebruik te maken de collectie van dichtbij te aanschouwen. In een korte rondleiding zal door vrijwilligers van het NMM nog het een en ander meer in detail bij het materieel worden toegelicht. We sluiten af met een borrel.

Lees meer

Direct aanmelden

Laatst bewerkt: 08-11-2023