ErfgoedLAB van start!

De Provincie Limburg is in 2019 gestart met de inzet van een nieuw instrument voor het behoud en herwaardering van de vele monumenten die onze provincie rijk is: het ErfgoedLAB Limburg.

Na een succesvol pilotjaar in 2020-2021 krijgt het ErfgoedLAB een vervolg in de periode 2022-2024. Landschapper Marc Heusschen van HeusschenCopier en architecte Lotte De Moor van Vullings de Moor zullen in deze periode invulling geven aan het LAB. In de komende periode zullen zij aan de slag gaan met een drietal casussen: Kasteel Mheer, Kasteel Amstenrade en de Onderste Hof te Brunssum.

Het doel van het ErfgoedLAB is om te komen tot een functioneel duurzaam gebruik van erfgoedensembles waarbij er ook wordt gezocht naar manieren om het nieuwe gebruik van monumenten beter te verankeren in de samenleving. Ook is er aandacht voor het uitwisselen van kennis en ervaringen, zo worden er ateliers georganiseerd voor het brede werkveld, experts, beleidsmakers en monumenteneigenaren. Via een nieuwsbrief en deze pagina zal het ErfgoedLAB tussentijdse resultaten en ervaringen delen. Kijk voor meer informatie op:

07-03-2023

Laatst bewerkt: 07-03-2023